Το ξενοδοχείο Akoition είναι κτισμένο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες των Χανίων, 9χλμ δυτικά του κέντρου της πόλης και 500μ από το κοσμοπολίτικο χωριό του  Πλατανιά. Με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και το νησί Θοδωρού, το ξενοδοχείο Akoition, βρίσκεται σε βολική τοποθεσία απέχοντας μόλις 0,5 μέτρα από τη στάση λεωφορείων με κατεύθυνση την Κίσσαμο και τα Χανιά, και είναι σε κοντινή απόσταση από μια πληθώρα εστιατορίων, ταβερνών, μπαρ, κλαμπ, τραπεζών, ταχυδρομείου και εμπορικών περιοχών.

Το ξενοδοχείο Akoition βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο από την εθνική οδό που συνδέει τη μία μεριά της Κρήτης με την άλλη, απέχει 15 χλμ από το λιμάνι της Σούδας και 25 χλμ από το αεροδρόμιο των Χανίων.  Για να μας επισκεφθείτε, μπορείτε να προγραμματίσετε μια απευθείας πτήση προς Χανιά, από όλα τα εθνικά αεροδρόμια ή μέσω του αεροδρομίου Αθηνών με τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες Ολυμπιακή Αεροπορία  και Aegean Airlines . Tα πλοία των ακτοπλοϊκών εταιρειών Anek Lines και Minoan Lines συνδέουν το λιμάνι του Πειραιά με το λιμάνι της Σούδας και το λιμάνι του Ηρακλείου, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, υπάρχουν διαθέσιμα περισσότερα δρομολόγια πλοίων.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στα Χανιά, μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση από την ιστορία του τόπου. Κάνοντας μια βόλτα στην παλιά πόλη και με μια επίσκεψη στα ενετικά τείχη, το Αρσενάλι, τους καθεδρικούς ναούς του 18ου αιώνα, τη Συναγωγή, τις τούρκικες πλατείες και τις εβραϊκές συνοικίες είναι σαν να κάνει κανείς ένα ταξίδι στην ιστορία.

Ιστορικά στοιχεία

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ποσειδώνας φρόντισε να διασώσει την Κρήτη από το γιγάντιο κήτος που πλησίαζε με απειλητικές διαθέσεις απολιθώνοντάς το και μετατρέποντάς το στη γνωστή νησίδα- φρουρό της ευρύτερης περιοχής των Χανίων, τη νησίδα Ακοίτιον των αρχαίων χρόνων που μετονομάστηκε σε Θοδωρού κατά την Ενετοκρατία, όταν κτίστηκαν δύο φρούρια (1547), ένα πολυγωνικό στην κορυφή, το Τουρλουρού και ένα φρούριο χαμηλότερα, o Άγιος Θεόδωρος, που κόστισαν 21.500 δουκάτα.
Η ονομασία ΑΚΟΙΤΙΟΝ οφείλεται στο ομώνυμο ιστορικό νησάκι που βρίσκεται απέναντί του.

Η νησίδα Ακοίτιον ή Θοδωρού διαδραμάτισε ένα πολύ σημαντικό ρόλο τόσο κατά την Ενετοκρατία όσο και κατά την Τουρκοκρατία, αφού τα βενετσιάνικα κάστρα της πρώτα κυρίευσαν οι Τούρκοι με τετρακόσια πλοία και 50000 στρατιώτες. Η πολιορκία άρχισε στις 24 Ιουνίου του 1645. Ο Ενετός Διοικητής του Biagio Gulian αντιστάθηκε γενναία με τους 70 μόνο στρατιώτες του. Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι κάθε αντίσταση ήταν πλέον μάταιη, άνοιξε τις πύλες του φρουρίου, δήθεν για να παραδοθεί, αφήνοντας το πλήθος των εχθρών να πλημμυρίσει το φρούριο. Τότε, πυρπόλησε την μπαρουταποθήκη σκοτώνοντας ένα μεγάλο αριθμό Τούρκων στρατιωτών. Πρόκειται για το πρώτο ολοκαύτωμα στο νησί, διακόσια χρόνια σχεδόν πριν από το Αρκάδι. Με ορμητήριο το νησάκι αυτό οι Τούρκοι κατόρθωσαν να υποτάξουν όλη την Κρήτη και να την κρατήσουν υπό την κυριαρχία τους 250 χρόνια.